Matkailijan matkaketjua ja hiilijalanjälkeä mitanneen pilottitutkimuksen tuloksia julki Smart Destination -webinaarissa

Salmi Platformin toimitusjohtaja Wille Markkanen esitteli tänään 15.9.2021 6Aika: Carbon Neutral Tourism-hankkeen järjestämässä kansainvälisessä Smart Destination -webinaarissa varhaisia tuloksia pilottitutkimuksesta, johon kehitettiin uutena toiminnallisuutena ratkaisu matkailijan hiilijalanjäljen ja matkaketjun mittaamiseen. Pilotti toteutettiin menneenä kesänä 2021 Tampereella yhteistyössä VisitTampereen kanssa osana 6Aika: Carbon Neutral Tourism -hanketta. 

Selainpohjaisen kyselymme perusrunkoon on räätälöity uusi matkaketjuosio, joka kerää karttapohjaisesti uraauurtavaa tietoa matkailijoiden matkaketjuista ja niiden pituuksista sekä käytetyistä ajoneuvoista matkalla lähtöpaikasta matkakohteeseen. Tietojen perusteella lasketaan matkailijoiden tuottama hiilijalanjälki matkan aikana. 

Kyseessä on täysin uniikki mittaustapa, jonka asiantuntijamme Salmi Platformilla ovat yhdessä kehittäneet. Kehittäminen alkoi viime vuonna 2020 6Aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeen innovaatiokilpailusta, jonka Salmi Platform voitti kategoriassa “Innovatiivisin data-analyysi”  juurikin tällä edistyksellisellä ideallaan (lue uutinen). 

Kesän pilottitutkimus osoitti mittaustavan toimivan ja avaavan salaperäisyyden verhoa tähän asti tuntemattomaan tietoon matkailijoiden tuottamasta hiilijalanjäljestä. Kyselyversio on vielä kehitysvaiheessa, mutta lanseerataan myöhemmin osaksi Salmi Analytics-tuoteperhettä tuomaan arvokasta, ajankohtaista dataa matkailutoimijoiden käyttöön. 

Pysyhän kuulolla!

Lue uutinen innovaatiokilpailun voitosta

Lue lisää 6Aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeesta

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Wille Markkanen

+358 44 5537 775

wille.markkanen@salmiplatform.com