Salmi Platformin idea voittoon Carbon Neutral Tourism -kilpailussa

Kuopiolainen teknologia- ja ohjelmistokehitysyhtiö Salmi Platform Oy on voittanut Forum Virium Helsinki 6Aika -hankkeen järjestämässä innovaatiokilpailussa ensimmäisen palkinnon sarjassa ”Innovatiivisin data-analyysi”.

Forum Virium Helsinki 6Aika -hankkeen ja kilpailun järjestäjinä ovat Helsinki, Turku ja VisitTampere. Hankkeen tavoitteena on vähentää matkailualan hiilidioksidipäästöjä ja lisätä energiatehokkuutta kehittämällä dataa hyödyntäviä ratkaisuja.

Raadin perusteluita voittaneelle työlle olivat mm.:

”Salmi Platform tuotti selkeän lähestymismallin datan hyödyntämiseen data-alustalla sekä tarjoaa selvän ja nopean toteutusmahdollisuuden matkailun hiilijalanjäljen laskentaan. Työssä on hyvin huomioitu kokonaiskäytettävyys erilaisille kohderyhmille sekä selkeä käyttöliittymä.” 

Idean perustana matkailijan hiilijalanjälki

Matkailun hiilijalanjälki on merkittävä, mutta sen tarkka selvittäminen on ollut hankalaa. Salmi Platform on lähtenyt ratkaisemaan ongelmaa jakamalla matkan merkittävimpiin päästölähteisiin, jonka jälkeen on mietitty miten voidaan selvittää matkailijan toiminta eri vaiheissa. Matkan vaiheiden tunnistaminen ja niiden muuttaminen matkailijakohtaisiksi päästöiksi mahdollistaa erittäin tarkan kokonaiskuvan rakentamisen.

“Salmi Platform tuottaa matkailuun liittyvää analytiikkaa ja nyt kehitetty matkailijan hiilijalanjäljen mittaus hyödyntää meidän olemassa olevaa tiedonkeruuta. Kuva matkailijan hiilijalanjäljestä saadaan, kun meidän tuottama tieto yhdistetään eri tietolähteistä saatavaan aineistoon. Olemme todella motivoituneita tästä uudesta tavasta tarkastella matkailua ja sen vaikutuksia tietopohjaisesti”, iloitsee idean kehittäjä Jere Anttalainen.

LINKKI: Forum Viriumin tiedote

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Jere Anttalainen

Salmi Platform Oy

puh: 044 723 7151