Tiedätkö, kuinka paljon matkakohteeseesi saapuvat matkailijat aiheuttavat matkallaan päästöjä?
Haluaisitko ottaa loikan kohti hiilineutraalia matkakohdetta?

Salmi Carbonlizer – matkailijan hiilijalanjälki kartalle

Salmi Carbonlizer auttaa mittaamaan matkailijoiden hiilijalanjäljen sekä matkaketjun. Molemmat tiedot ovat merkittäviä, kun halutaan optimoida matkakohteeseen suuntautuvan matkailun ympäristölle aiheutuvaa kuormaa.

Carbonlizer on suunniteltu matkakohteille ja matkailualueille, jotka haluavat tietää, miten matkailijoiden liikkuminen kohteeseen tapahtuu. Liikkuminen matkakohteen ja kotipaikan välillä aiheuttaa jopa 70-80% kaikesta matkailun aiheuttamasta ympäristökuormasta, joten ei ole aivan sama miten matka tehdään.

Liikkumisessa on useita tekijöitä, jotka vaikuttavat matkan ympäristökuormaan:

  • matkan pituus
  • käytetty kulkuneuvo
  • kulkuneuvon ominaispäästöt
  • matkustajien määrä kulkuneuvossa

Näitä tietoja kerää ja yhdistää Carbonlizer. Tiedot esitetään havainnollisessa raportissa, jossa matkaketjut näytetään kartalla. Vaikeasti ymmärrettävä osa hiilijalanjälkeä on itse hiilikuorman ymmärtäminen, joka esitetään yleensä CO2e -lukuna eli lukuna, joka sisältää muitakin kasvihuonekaasujen vaikutuksia kuin hiilidioksidi. Muut kaasut on muunnettu vastaamaan hiilidioksidin ilmastovaikutusta, jotta pystyttäisiin yhdellä luvulla asioita vertaamaan. Hankalasti ymmärrettävää teknistä hiilikuorman osiota on pyritty raportointiin palastelemaan helposti luettaviksi osioiksi.

Kun tiedossa on matkailijoiden nykyiset liikkumisvalinnat, voidaan asioihin vaikuttaa tekemällä päätöksiä sen mukaisesti, mikä on kohteen kokonaisedun kannalta paras tie huomioida kestävän kehityksen periaatteet. Valintoja voidaan tehdä esimerkiksi tuotteistuksessa ja markkinoinnin kohdentamisessa.

Tieto Carbonlizeriin kertyy päivätasoisesti, joten tietoa voidaan tarkastella sesongeittain hyvinkin tarkasti. Voidaan esimerkiksi tarkkailla erikseen viikolla ja viikonloppuna tapahtuvaa liikkumista. Vaihtoehtoisesti voidaan vertailla kevättä ja talvea tai vaikkapa loma-aikaa ja arkea. Carbonlizerin voi yhdistää myös Salmen Triplizer –palveluun, jonka avulla pystyt mittaamaan mm. matkailijoiden motiiveja, rahankäyttöä, aktiviteetteja ja kokemuksia. Tämä mahdollistaa täysin uudenlaisen näkökulman matkakohteen johtamiseen, kun toiminnassa pystytään optimoimaan esimerkiksi matkailutulon suhdetta hiilijalanjälkeen.

Carbonlizer on siis tiedolla johtamisen työkalu.

Hinnoittelu:

  • pelkkä Carbonlizer alkaen 200 eur/kk
  • sisältyy lisäosana Triplizer matkailuanalytiikkaan

Ota yhteyttä

Saku MäättäMyyntijohtaja
saku.maatta(at)salmiplatform.com
+358 40 801 3232
Ota yhteyttä