Kauan odotettu tapahtumakesä pääsee pian pyörähtämään käyntiin uudella energialla. Sen kunniaksi Tampereen ja Jyväskylän kaupungit ovat käynnistäneet tiedonkeruupilotin, jossa toteutetaan useita Salmi Eventlizer -tapahtumatutkimuksia kesän ja syksyn 2022 aikana. Tapahtumatutkimusten kohteena ovat paikalliset suururheilutapahtumat. Pilotissa kerätään dataa yhteensä 10 tapahtumasta.

Tiedonkeruun tavoitteena on mitata yhdenmukaisella kyselyrungolla urheilun suurtapahtumien alueellisia tulovaikutuksia, kävijäkokemusta ja -profiileja, tapahtumakaupunkien vetovoimaisuutta sekä paljon muuta. Tulokset ovat keskenään vertailtavissa ja tuottavat merkittävän datapotin urheilun suurtapahtumien vaikuttavuudesta Tampereen ja Jyväskylän alueilla. Tulokset toimivat kaupungeille ja tapahtumille tiedolla johtamisen työkaluina. 

Pilottia rahoittaa osittain valtakunnallinen Sport Event Management Finland -hanke, joka pohjautuu vuonna 2019 valmistuneeseen kansallisen liikunnan ja urheilun suurtapahtumastrategian jalkauttamiseen. Hankkeen tavoitteena on rakentaa pysyvä suurtapahtumayksikkö sekä -toimintamalli. Hanketta koordinoi Lahden seutu – Lahti Region Oy. 

Tiedotamme pilotin tuloksista syksyllä pilotin päättyessä. 

Vilkas kesä siis luvassa tapahtuma-analytiikan saralla!

Lisätietoa:

Jani Backman
Projektipäällikkö, Urheilun suurtapahtumat
p. 040 522 4346, jani.backman(at)lahtiregion.fi

Heidi Korkeamäki
Koordinaattori, Tampereen kaupungin tapahtumapalvelut
p. 040 485 3143, heidi.korkeamaki(at)tampere.fi

Taija Lappeteläinen
Projektipäällikkö, Kansainvälisten urheilutapahtumien Jyväskylä -hanke,
Jyväskylän kaupunki
p. 040 523 9321, taija.lappetelainen(at)jyvaskyla.fi

Wille Markkanen
toimitusjohtaja, Salmi Platform Oy
p. 044 553 7775, wille.markkanen(at)salmiplatform.com