Salmi AR

Toteuttamistamme AR-elämyksistä löytyy sisältöjä laidasta laitaan. Käyntikohteiden kanssa yhteistyössä luodut sisällöt tuovat uniikilla tavalla esiin käyntikohteen ja historiallisten henkilöiden erityispiirteet ja tarinat.

Trailerit

Runnin AR-kierroksella on harrypottermaista meininkiä, kun taulujen hahmot heräävät henkiin ja kertovat Runnin historiasta.

Jouluinen seikkailu perheille. Kierros kuljettaa perheitä tonttuoville ympäri Kuopiota. Skannaamalla tonttuovia Salmi AR-sovelluksen kautta perheet saavat auki tonttuovet ja niiden takana olevat jouluiset tarinat.

Urho Kekkosen AR-kierros Pielavedellä, presidentti Kekkosen synnyinsijoilla Lepikon torpalla herättää legendan henkiin kertomaan elämänsä alkuvaiheista.

AR-kierrokset

Omatoimikierrokset luontoon, kaupunkiympäristöön ja käyntikohteisiin.

Luontoon mars liikkeelle ja oppimaan. Omatoiminen pedagoginen kierros luonnossa. Kierros ja sisältö on monistettavissa useisiin eri kohteisiin.

Jussista Juiceksi AR-kierros kuljettaa legendaarisen Juice Leskisen lapsuuden ja nuoruuden aikakauteen. Tarina on koettavissa omatoimikierroksena Juankoskella.

Juankoski Ruukki AR-kierros vie matkailijan Juankosken historiaan. Kartta opastaa matkailijaa seuraavaan sijaintiin ja AR-pisteelle.

Tarinalliset sisällöt

Tarinallistaminen on päivän trendi matkailussa. Kiinnostaisiko olla Kekkosen, Minna Canthin tai Voitto Pieni-Hollon opastamalla kierroksella?

Voiko maalaukset herättää eloon? Kyllä voi! Tässä kuvataan Ravintola Harmooniin sisältöä greenscreeniä vasten. Valmiit toteutukset voit kokea vain paikan päällä.

Viihdearvo on kohdallaan, kun Voitto Pieni-Hollo tarinoi Nilsiä-Tahko kierroksella. Matkailijat saavat sisällöt nähtäväksi Salmi AR-sovelluksella vain menemällä paikan päälle käyntikohteeseen.

Minna Canth -kierrokselta löytyy Minnan salongin digitaalinen kaksonen. Salongissa itse Minna kertoo elämänvaiheistaan.

Vanhassa harmoonitehtaassa toimivan ravintola Harmoonin kanssa tarinallistimme harmoonitehtaan historiaa.

Langin kauppahuoneen hotellihuoneiden ja salien tauluissa asustelee alueen historiallisia henkilöitä, kuten merikapteeni Johann Jakob Byström, jotka kertovat tarinoita Langin kauppahuoneen vilkkaasta elosta 1800-luvulla.

Saimaa Geoparkissa fiktiivinen Keijo Geo Bardi -hahmo esittelee luontomatkailijoille Saimaan kätkettyjen aarteiden tarinaa viihdyttävään ja humoristiseen sävyyn historian alkujuurilta aina tähän päivään asti.

Pelilliset sisällöt

Pelilliset elementit tekevät AR-toteutuksista elämysaktiviteetteja ja imaisevat matkailijan mukaan tarinaan.

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo RIISAn Safari-mobiilipelissä kerätään pisteitä etsien museoesineissä piileskeleviä eläimiä, jotka heräävät eloon Salmi AR-sovelluksessa.