Mobiilikierros matkailuun

Mobiilikierrokset ovat digitaalisia, omatoimisesti kierrettäviä elämyskierroksia, jotka sopivat erityisesti ulos käyntikohteeseen, kuten luontoon tai ajomatkan varrelle. Mobiilikierroksen avulla voidaan luoda opastettu ja tarinallistettu reitti. Viihteellistä koettavaa voidaan tarjota esimerkiksi siirtymämatkoille bussiin, risteilylle tai kävellessä paikasta toiseen. Lisäksi mobiilikierros mahdollistaa audiovisuaalisten opasteiden luomisen erilaisten reittien varrelle opastuspisteisiin. 

Elämyssisältö aktivoituu sijaintipohjaisesti

Mobiilikierroksissa audiovisuaalinen sisältö on sidottu tiettyyn sijaintiin ulkokohteessa. Saapuessaan ennalta määritettyyn paikkaan tietyn kantaman sisälle, käyttäjä saa aktivoitua sisällön nähtäväksi tai kuultavaksi mobiililaitteeseensa Salmi AR-sovelluksessa. Käyttöön ei tarvita AR-teknologian vaatimia herätekuvia, jotka aktivoisivat sisällön. Salmi AR-sovellus määrittää käyttäjän sijainnin mobiililaitteen GPS-paikannuksen avulla. Paikkaan sidotun elämyssisällön avulla matkailija voidaan houkutella saapumaan paikan päälle kokemaan elämys. 

Lue lisää Salmi AR-sovelluksesta

Sisällöt

Yleisimpiä mobiilikierroksen sisältöjä ovat viihteelliset kuva- ja videosisällöt yhdessä ääniraidan kanssa. Mobiilikierros eroaa AR-kierroksesta siten, että digikierroksen sisällöt näkyvät kokonaisvaltaisesti mobiililaitteen ruudulla toisin kuin AR-toteutuksissa, joissa sisältö sulautuu mobiililaitteen kameran avulla muuhun ympäristöön.  

Digikierros on kustannustehokas ratkaisu, koska se ei vaadi AR-teknologiaa toimiakseen. Asiakas voi itse luoda sisältöjä nopeasti käyttöön tai ladata olemassa olevia sisältöjään Salmi AR-sovellukseen.

Kuinka mobiilikierros eroaa AR-kierroksesta?

  • Ei käytä AR-teknologiaa
  • Ei vaadi herätekuvia toimiakseen. Sisältö aktivoituu käyttäjän sijainnin perusteella.
  • Sisältö näkyy kokonaan mobiililaitteen ruudulla Salmi AR-sovelluksessa

Esimerkkejä mobiilikierroksista

Nilsiä-Tahko Mobiilikierros

Nilsiä-Tahko Mobiilikierros on koettavissa paikan päällä Nilsiän ja Tahkon alueella. Kierroksen tarinat on määritelty koettaviksi Tahko-Nilsiä Skibus -reitin varrelle, mutta nämä hersyvät Voitto Pieni-Hollon selostamat uutiskatsaukset voi kokea myös omatoimisesti Nilsiä-Tahkon alueella, 5 km säteellä tarinan tapahtumapaikasta.

Lue lisää

Haluaisitko tutustua tarkemmin mobiilikierroksen mahdollisuuksiin? Ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä