Kalevala Awakening tuotteistaa pimeän

Suomen pitkän pimeän ajan mystisyys ja synkkä potentaali on nyt paketoitu matkailutuotteeksi, kun Kalevala Awakening -audiokierros ohjaa matkailijan kuuntelemaan jännitystarinaa pimeään metsään.

Kalevala Awakening on paikkasidonnainen audiokierros, jossa immersiivinen äänimaailma, kalevalahenkinen jännitystarina ja kokijan mielikuvitus yhdistyvät hyytäväksi ja hermoja koettelevaksi elämykseksi pimeässä metsässä. Yhdelle painajaiseksi, toiselle värisyttäväksi adrenaliiniryöpyksi. 

Kalevala Awakening herättää eloon Suomen kansalliseepos Kalevalasta tutut hahmot, myytit ja itse pahuuden toisenlaisessa, dystooppisessa todellisuudessa, jossa moderni maailma ei ole enää entisensä.

Kalevala Awakening -audioelämyksen julkaisu syyskuussa 2022 aloittaa kolmen toisiinsa kietoutuvan jännitystarinan trilogian.

Karmiva matkailutuote pimeän ajan elämystarjontaan

Kalevala Awakening on hyytävä pimeän ajan matkailutuote kunnille, kaupungeille ja matkailuyrityksille tarjottavaksi alueen matkailijoille ja paikallisille uudeksi elämykseksi, jollaista kukaan ei varmasti ole vielä kokenut! 

 • Kasvattaa kävijämääriä myös sesonkien ulkopuolella

Paikkasidonnainen matkailutuote Kalevala Awakening  houkuttelee kävijöitä kohteeseen erityisesti pimeään aikaan kesäsesongin ulkopuolella tasoittaen sesonkivaihteluja. Audiopohjaisen elämyskonseptin uutuus ja poikkeuksellisuus herättää uusien kävijöiden kiinnostuksen ja innostaa liikkumaan luonnossa.

 • Houkuttelee uudenlaista kävijäkuntaa

Audiokierros puhuttelee fantasia-teemaisista elokuvista, TV-sarjoista ja kirjallisuudesta kiinnostuneita nuoria, nuoria aikuisia tai vanhempiakin. Kierros houkuttelee kohteeseen kokemuskeräilijöitä, itsensä haastajia ja yllytyshulluja yksin ja yhdessä kokemaan Kalevalaa jännittävän äänikerronnan ja -maailman kautta. 

 • Lisää kohteen palvelutarjontaa

Audiokierroksen ympärille voi halutessaan tuotteistaa ja paketoida palveluja. Kierroksesta voi räätälöidä ryhmä-asiakkaille tai omatoimimatkailijoille sopivan tuotteen lisäpalveluineen.

Kierros sopii erinomaisesti lisäohjelmaksi teeman mukaisen tapahtuman, kuten Halloweenin, yhteyteen.

Hinnoittelemalla kierroksen loppukäyttäjälle voi luoda uusia ansaintamahdollisuuksia kohteelle.

Immersiivinen äänimaailma elämyksen keskiössä

Kalevala Awakening -audiokierros rakentuu täysin immersiivisen äänimaailman varaan. 

Immersiivinen tilaääni eli kuuntelijaa ympäröivä ääni välittää ääniympäristön tavallista todenmukaisemmin. Kuuntelija havaitsee äänen ja sen liikkeen ympärillään – edessä, takana, ylä- ja alapuolella – saaden aikaan läsnäolon tunteen: ikään kuin kuuntelija olisi itse tapahtumapaikalla tapahtumien keskiössä. 

Immersiivisen ääniympäristön kokee parhaiten käyttämällä vastamelukuulokkeita.

Äänimaailman on toteuttanut palkittu säveltäjä, muusikko ja tuottaja Markus Pesonen, joka on toiminut viimeiset 20 vuotta tehden musiikkia elokuviin, näytelmiin ja tanssiteoksiin sekä lukuisille yhtyeille ja orkestereille. Viimeiset 7 vuotta hän on keskittynyt immersiivisen äänen mahdollisuuksiin elämystuotannossa.

Äänensä tarinan hahmoille ovat antaneet:

 • Pekka Laasonen
 • Marjaana Manninen
 • Tuuli Anikari
 • Pietari Pentikäinen

Tarina

Dystooppiseen tulevaisuuteen sijoittuva jännitysseikkailu vie kuuntelijan suomalaiseen synkkään metsään, missä Kalevalan eeppiset hahmot heräävät henkiin. Tarinan päähenkilö, poikansa kadottanut nainen, kamppailee oman uskonsa kanssa epätoivoisessa tilanteessa. Karmea pelastusmatka koettelee naisen rohkeutta hänen kohdatessaan pahuutta, mystisiä hahmoja ja magiaa. 

Kalevala Awakening -jakson tarina jatkuu trilogian seuraavissa jaksoissa. 

Mobiilikierrosta suositellaan yli 16-vuotiaille kuuntelijoille (sisältää väkivaltaa ja itsetuhoisuutta). Ei sovellu perheen pienimmille tai heikkohermoisille.

Tarinan on käsikirjoittanut neljännesvuosisadan uran teatterialalla tehnyt ohjaaja ja käsikirjoittaja Pekka Laasonen. Useampaakin suomalaista ammattiteatteria johdettuaan Pekka siirtyi sisällöntuotannon yrittäjäksi ja tekee nykyään mm. käsikirjoituksia matkailukohteiden mobiilielämyksiin.

Sovelluspohjainen audiokierros

Päästäkseen kuulemaan Kalevala Awakening -tarinan kuuntelijan on ladattava puhelimeensa mobiilisovellus ja sieltä Kalevala Awakening -elämys. Audiokierros voidaan sijoittaa minkä tahansa luontopolun varrelle.

Mobiilisovellus seuraa mobiililaitteen sijaintitoiminnon avulla kuuntelijan liikkumista reitillä. Kuuntelijan on kuljettava reittiä eteenpäin pystyäkseen kuuntelemaan tarinan kokonaisuudessaan.

Trilogian eri jaksot voidaan sijoittaa eri paikkoihin kohteessa.

Audioelämyksen käyttöönotto

Kalevala Awakening on täysin digitaalinen tuote, jonka käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta.

Paketti sisältää:

 • ääniraidan/ääniraidat (suomeksi)
 • palvelutuotteen käyttöönoton sovituille reittipisteille mobiilisovellukseen
 • tuotteen markkinointimateriaalit
 • lisenssin valitulle ajalle

Saatavilla olevat lisäpalvelut*:

 • Paikan päällä tapahtuva konsultaatio-, suunnittelu- tai testauskäynti
 • Konsultaatioapu lisätuotteistukseen (esim. elämyksen muokkaus ryhmille sopivaksi)

*Lisäpalveluista ja niiden hinnoista sovitaan aina erikseen.

Käyttöönottoprosessi:

 1. asiakas valitsee audiokierrokselle sopivan reitin tai alueen
 2. sovitaan aikataulut ja lisäpalvelut
 3. määritellään reittipisteet mobiilisovelluksen kartalle
 4. viedään kierros mobiilisovellukseen
 5. testataan kierroksen toimivuus reitillä
 6. aloitetaan ennakkomarkkinointi (asiakas markkinoi itse kierroksen loppukäyttäjille)
 7. julkaistaan kierros mobiilisovellukseen
 8. audiokierros käytössä ja käyttäjäanalytiikka seurattavissa

Hinnoittelu

Lisenssin hinnoitteluportaat

Lisenssiaika 1. vuosi 2. vuosi 3. vuosi
12 kk 4 990 € 2 990 €  1 990 €
6 kk 2 990 € 1 990 € 1 490 €
3 kk 1 990 € 1 490 € 990 €
1 kk 1 490 € 990 € 790 €
1 vko 990 € 790 € 490 €

Käyttöönotto 1280 € / kerta. 

Kaikki hinnat alv 0 %. 

Lisätietoja:

Saku Määttä
Myyntijohtaja
saku.maatta(at)salmiplatform.com
+358 40 801 3232