Digikierros matkailuun

Digikierrokset ovat digitaalisia, omatoimisesti kierrettäviä elämyskierroksia, jotka sopivat erityisesti ulos käyntikohteeseen, kuten luontoon tai ajomatkan varrelle. Digikierroksen avulla voidaan luoda opastettu ja tarinallistettu reitti. Viihteellistä koettavaa voidaan tarjota esimerkiksi siirtymämatkoille bussiin, risteilylle tai kävellessä paikasta toiseen. Lisäksi Digikierros mahdollistaa audiovisuaalisten opasteiden luomisen erilaisten reittien varrelle opastuspisteisiin. 

Sisältö aktivoituu sijaintipohjaisesti

Digikierroksissa audiovisuaalinen sisältö on sidottu tiettyyn sijaintiin ulkokohteessa. Saapuessaan ennalta määritettyyn paikkaan tietyn kantaman sisälle, matkailija saa aktivoitua sisällön nähtäväksi tai kuultavaksi mobiililaitteeseensa Salmi AR-sovelluksessa.  Käyttöön ei tarvita herätekuvia, jotka aktivoisivat sisällön. Salmi AR-sovellus määrittää matkailijan sijainnin mobiililaitteen GPS-paikannuksen avulla. Elämyssisällön avulla matkailija voidaan houkutella saapumaan paikan päälle kokemaan elämys. 

Sisällöt

Yleisimpiä digikierroksen sisältöjä ovat viihteelliset kuva- ja videosisällöt yhdessä ääniraidan kanssa. Digikierros eroaa AR-kierroksesta siten, että digikierroksen sisällöt näkyvät kokonaisvaltaisesti mobiililaitteen ruudulla toisin kuin AR-toteutuksissa, joissa sisältö sulautuu mobiililaitteen kameran avulla muuhun ympäristöön.  

Digikierros on kustannustehokas ratkaisu, koska se ei vaadi AR-teknologiaa toimiakseen. Asiakas voi itse luoda sisältöjä nopeasti käyttöön tai ladata olemassa olevia sisältöjään Salmi AR-sovellukseen.

Lue lisää Salmi AR-sovelluksesta

Nilsiä-Tahko Digikierros

Nilsiä-Tahko Digikierros on koettavissa paikan päällä Nilsiän ja Tahkon alueella. Kierroksen tarinat on määritelty koettaviksi Tahko-Nilsiä Skibus -reitin varrelle, mutta nämä hauskat Voitto Pieni-Hollon selostamat uutiskatsaukset voi kokea myös omatoimisesti Nilsiä-Tahkon alueella, 5 km säteellä tarinan tapahtumapaikasta.

Lue lisää
Ota yhteyttä