AR-elämykset omatoimisesti koettaviksi matkakohteeseen

AR heräteohjeet Minna Canth

AR eli lisätty todellisuus (augmented reality) on uusi media ja uusi tapa tuottaa digitaalisesti audiovisuaalista sisältöä, joka sulautuu oikean todellisuuden päälle mobiililaitteiden ruudulla. Salmi AR-sovelluksemme hyödyntää mobiililaitteiden kameroita ja teknologiaa apuna AR-sisältöjen reaaliaikaisessa esittämisessä laitteen näytöllä.

AR-sisältö sidotaan herätekuviin paikan päälle esim. tauluihin, jotka skannaamalla Salmi AR-sovelluksella elämyssisältö saadaan tuotua esiin. Elämyksellinen AR-sisältö voi olla sidottu esimerkiksi kohteen kulttuuriin, historiaan tai luontoon. 

Puijo Peak Suomen eläimet AR

AR-kierros

AR-kierros on tarinallinen ja opastettu mobiilikierros, jossa kierretään kohteita ennalta määritellyllä alueella omatoimisesti joko määrätyssä tai määrittelemättömässä järjestyksessä. Kohteissa on herätetauluja tai kuvia, jotka saa heräämään eloon Salmi AR-sovelluksen kautta skannaamalla. Sisältö voi sisältää pelillisiä, tarinallisia, osallistavia, viihteellisiä tai pedagogisia elementtejä. 

Ravintolamestarit AR

AR-sisältö

AR-sisällöt ovat sisä- tai ulkokohteisiin sijoitettavia elämyksellisiä ja informatiivisia mobiilisisältöjä, jotka eivät ole kierroksia, vaan yksittäisissä paikoissa sijaitsevia sisältöjä, joihin tarina on sidottu AR-muodossa koettavaksi Salmi AR-sovelluksen kautta. Näitä voivat olla esimerkiksi yksittäiset informaatiotaulut, joihin on sidottu tarinallisia elementtejä.  

Miksi Salmi AR?

Salmi AR-elämyksissä tarinallisuus ja elämyksellisyys mahdollistuvat aivan uudella tavalla osana asiakaskokemuksen rikastamista ja asiakaspolun kehittämistä. Panostamme korkeatasoiseen, laadukkaaseen, audiovisuaaliseen ja interaktiiviseen sisältöön, joka saa aikaan wau-elämyksiä loppukäyttäjälle. AR-elämykset toimivat vetovoimatekijänä ja syynä tulla matkakohteeseen, koska sisällöt on sidottu tiettyyn sijaintiin. Ne rikastavat reaalimaailmaa tarjotessaan interaktiivista ja uniikkia elämyssisältöä mobiilisti matkailualaan erikoistuen. Sisällöt ovat luotavissa sekä sisä- että ulkokohteisiin. Sisältöä voidaan luoda monikielisesti. 

Sisältöä voivat olla:

  • kuvat ja kuvagalleriat
  • videot
  • 3D-objektit ja animoinnit
  • äänikerronta
  • kaikkien näiden yhdistelmä

Toteutettuja AR-elämyksiä

Minna Canth AR-kierros

RIISAn Safari-peli

Lue lisää Salmi AR -palveluista
Toteutuksiamme
Salmi AR Heräteohjeet