Suomen Eläimet AR-kierros avattiin rikastuttamaan Puijon tarjoamaan elämystä. Kesäksi avattu Puijo Peak Oy:n lastenmaailma on perheille suunnattu elämyksellinen alue, jossa kohtaa niin keppihevosrata kuin polkuautot ja maastopyörät. Alueelle haluttiin kehittää elämyksellistä tekemistä perheille turvallisesti korona-ajan rajoitukset huomioiden, ja samalla tarinallistaa metsien eri eläinlajien elämä.

Puijo Peakin ideoimaa ja suunnittelemaa digitaalista Suomen Eläimet AR- kierrosta on kehitetty ja pilotoitu Puijolla yhteistyössä Salmi Platform Oy:n kanssa. Puijon upeisiin metsämaisemiin rakennettu Suomen Eläimet AR-kierros kuvaa Suomen metsissä esiintyviä eläimiä ja niiden elinympäristöä tarjoten uuden ja mielenkiintoisen tavan oppia luonnon moninaisuudesta. Upeasti toteutetut visuaaliset herätetaulut toimivat metsässä taidenäyttelynä, jonka digitaalinen ja innostava sisältö syventää asiakaskokemusta entisestään.

Suomen eläimet AR -kierros toimii kävijöiden omilla mobiililaitteilla. “Meille on ollut tärkeää saada aktiviteetti, joka ei sido henkilöstöä sen toteutukseen”, toteaa Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä. Laitteelle asennetaan Salmi AR -sovellus, joka puolestaan herättää kohteeseen asennetut upeat eläintaulut henkiin. Tauluissa olevat eläimet esitellään videon ja kerronnan avulla kiinnostavasti ja tiiviisti. Jokaisesta kierrokseen kuuluvasta eläimestä on oma taulunsa.

Salmi Platformin ja Puijo Peakin hyvän yhteistyön seurauksena koronarajoitusten aikana syntynyt AR-kierros tarjosi mahdollisuuden kehittää palveluita elämyksellisyyden näkökulmasta, ja tarjota asiakkaille entistä monipuolisempi Puijo. Suomen Eläimet AR-kierros on tulossa myös yhteistyön seurauksena Ähtärin Eläinpuistoon, ja englanninkielinen AR-kierros on suunnitteilla. Digitaalinen AR-kierros on skaalattavissa eri ympäristöihin ja lokaatioihin.

Kierros sopii erinomaisesti Puijon luonnonsuojelualueelle, koska kierroksen käyttöönotto ei vaatinut kajoamista luontoon”, kertoo Niemelä.

Suomalaisten luontosuhde on kaikkina aikoina erityinen, ei ole mikään ihme, että tämä aika on kasvattanut ulkoilmaharrastajien määrää. Puijon mäen rinteen perinteikäs luonnonsuojelualue keräsikin viime kesänä eri ikäisiä kulkijoita runsain määrin. ”Suomen Eläimet AR-kierros istuu hyvin myös tähän epidemian muovaamaan ajanjaksoon, koska taululta toiselle kuljetaan turvallisesti perhekunnittain omia mobiililaitteita käyttäen”, k​uvailee Pekka Niemelä.

Kierroksen toteutuksessa olivat myös mukana seuraavat yhteistyökumppanit: Jukola Industries, joka loi upeat maisemaan istuvat (avohakkaamattomasta puusta tehdyt) kehykset herätetauluille; Pekka Laasonen, joka toteutti kierroksen ääniraidat; Offset Tuovinen, joka tuotti kierroksen laadukkaat herätetaulut; Suomen tunnetuimpiin kuuluvat luontokuvaajat Lauri Kettunen ja Lassi Rautiainen tuottivat upeat eläinvideot; Luontoäänet tuotti Lauri Hallikainen. Näiden ammattilaisten kanssa oli hienoa toteuttaa Puijon lakialueelle luontokierros.

Puijo Peak Oy

Puijo Peak Oy kehittää Puijon alueen toimintoja aktiivisesti, ja lyhyessä ajassa he ovat onnistuneet elävöittämään yhtä Kuopion tunnetuinta nähtävyyttä takaisin matkailun huipulle. Puijo Peakin luoma kokonaisvaltainen elämysmaailma yhdistää upean luonnon, lähiruokaa tarjoilevat ravintolat sekä uusimman teknologian tarjoten asiakkaille unohtumattomia onnellisuuden hetkiä.

Suomen Eläimet AR-kierros on tuotteistettu.  Lisätietoja kierroksen toteuttamisesta pääset lukemaan täältä