Juankosken Ruukki ry halusi tuoda Jussista Juiceksi -tarinan kaikkien kuultavaksi modernilla tavalla ja kertoa Juankosken ruukin historiasta. Kohdeyleisön ollessa laaja, haluttiin toteuttaa kierros, joka on helposti saavutettavissa niin paikallisten kuin matkailijoiden toimesta eikä ole aikaan sidottu. Toteutuksessa oli tavoite luoda inspiroiva kokemus, joka yhdistää 3D-kuvaan musiikkia, videoita ja ääniraitoja. Näistä elementeistä saatiin luotua monipuolinen ja kerronnallinen asiakaselämys. Salmi Platformin kehittämä Salmi AR-sovellus tarjosi tarkoitukseen soveltuvan alustan tuoda erilaisia elementtejä digitaalisesti esille.

Asiakastarpeen myötä toteutettiin kaksi eri AR-kierrosta Juankoskelle: Jussista Juiceksi -kierros sekä Juankosken Ruukki -historiakierros. Jussista Juiceksi kertoo maankuulun laulaja-lauluntekijä Juice Leskisen elämäntarinan Juankosken vaiheet autenttisessa ympäristössä, vieraillen muun muassa Juicen lapsuudenkodin maisemissa. Juankosken Ruukki -historiakierros pureutuu alueen pitkän teollisen historian käännekohtiin ruukin ympäristössä.  AR-kierroksien toteutuksessa olivat mukana Juankosken Ruukki ry:n sihteeri ja Kuopion kaupungin yritysasiamies Jari Kosonen sekä Marja-Sisko Pihl Juankosken Kulttuurihistoriallisesta Seurasta. Lisäksi yhteistyössä toteutuksessa toimivat Juankosken Näytelmäkerho, Heinäpää Band sekä videokuvaaja Petri Kekäläinen.

Juankoskella ollaan oltu tyytyväisiä AR-kierrosten toteutukseen.

“Projekti Salmi Platformin kanssa sujui hyvin ja rakentavasti, etten sanoisi kärsivällisesti”, tuumaa Kulttuurihistoriallisen Seuran Marja-Sisko Pihl.

Kuopion kaupungin yritysasiamies Jari Kosonen jatkaa samoilla linjoilla:

”Yhteistyö Salmi Platformin kanssa sujui mallikkaasti. Heillä on kärsivällisyyttä avata teknologia ja sen suomat mahdollisuudet kansantajuisesti. Tämä rikastaa matkailijoiden kokemuksia Juankoskesta entisestään.”

Salmi Platform Oy toteuttaa lisätyn todellisuuden kierroksia mitä erilaisimpiin asiakastarpeisiin räätälöidyin elementein.

Juankosken Ruukki ry

Juankosken Ruukki ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteen on Juankosken alueen yhteistoiminnan aktivointi sekä alueen kokonaisvaltainen kehittäminen yhdessä Kuopion kaupungin ja alueella toimivien eri yhdistysten ja yritysten kanssa. Yhdistys pyrkii saamaan toimintaansa mukaan mahdollisimman paljon erilaisia toimijoita Juankosken yhteiseksi hyväksi.